Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Piyano Çalmak Diğer Enstrümanlara Göre Zor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tevfik

Yeni Üye
Piyano
Merhaba değerli Müzisyen Forum kullanıcıları, çocukluğumdan bu yaşıma kadar piyanolara çok büyük ilgi duydum ve ciddi anlamda çalmayı çok isterim. Geçmiş zamanlarda eğitimini almak istedim fakat gel gelelim fiyatları o dönem dâhi bana astronomik gelmişti.

Şimdi asıl soruma gelecek olursak, piyano çalmak diğer enstrümanlara göre daha mı zor? Ya da zorluk seviyesi nasıldır? Ölmeden önce yapacaklarım arasında ilk 3'de yer alıyor diyebilirim. Fikir ve düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Saygı ve sevgilerimle.

• Beğen
Tepkiler: art

Piyano Çalmak Diğer Enstrümanlara Göre Zor Mu?

Selam Tevfik.

Her enstrümanın belirli zorluğu olduğu gibi Piyanonun da belirli zorlukları bulunuyor. Bir enstrüman özelinde şu bundan zordur gibi bir şey demek çok doğru olmayacaktır. Ancak şöyle bir örnek vereyim. Keman öğrenmek istediğinde öncelikle Duruş-Tutuş çalışırsın sonra yay çekersin sonra Tuşe (Klavye) de notaları öğrenirsin. Ancak perdesiz bir enstrüman olduğu için bu notaları kendin referans edinirsin. Yani örneğin La notası 440 Hertz'de titreşir. Sen kemanda La çaldığında bu frekans ya da yakın bir frekans çalarsın. Bu keman ve perdesiz enstrümanların temel zorluklarından birisi.

Piyano ise gerçekten bu tarz enstrümanlara göre görece basittir. Ancak bu basitlik sadece başlangıç için basittir. Yani hemen hemen herkes...
Selam Tevfik.

Her enstrümanın belirli zorluğu olduğu gibi Piyanonun da belirli zorlukları bulunuyor. Bir enstrüman özelinde şu bundan zordur gibi bir şey demek çok doğru olmayacaktır. Ancak şöyle bir örnek vereyim. Keman öğrenmek istediğinde öncelikle Duruş-Tutuş çalışırsın sonra yay çekersin sonra Tuşe (Klavye) de notaları öğrenirsin. Ancak perdesiz bir enstrüman olduğu için bu notaları kendin referans edinirsin. Yani örneğin La notası 440 Hertz'de titreşir. Sen kemanda La çaldığında bu frekans ya da yakın bir frekans çalarsın. Bu keman ve perdesiz enstrümanların temel zorluklarından birisi.

Piyano ise gerçekten bu tarz enstrümanlara göre görece basittir. Ancak bu basitlik sadece başlangıç için basittir. Yani hemen hemen herkes Piyanoya'ya elini koyduğunda bir şeyler çalabilir. Ha hiç çalmadığın bir enstrümanda bir şeyler çalmak basitlik parametresi midir? Tabii ki değildir. Ancak müziği yeni başlayan birisi için bu önemlidir.

Örneğin ben Keman çalmak isteyen küçük çocuklara (6-10 yaş arası) öncesinde Piyano eğitimi öneririm. Çünkü Piyano ve eğitimi bir çok uzvumuzu çalıştırıyor. Bu da gelişimi çok arttıran şeyler.

Sözün özü herkes Piyano çalabilir. Çok iddialıyım ancak bu gerçek. Piyano her müzisyenin ve her müziğe gönül vermiş birisinin çalması gereken bir enstrüman. Ve yeni başlayan içinde en doğru tercih.

Bu konu çok parametreli bir konu. Konu konuyu açıyor. Ancak özünden söylemek istediklerim bunlar. Bir ara bununla ilgili kaynaklı bir makale yazmaya çalışabilirim :)

Çözüm
Cevabınızdan dolayı çok teşekkür ederim @art

Dürüst olmak gerekirse soruma alacağım cevap beni az da olsa endişlendirecek sandım, çünkü bazı kişi/ler üzülerek söylüyorum ki dürüst olacağım diye çok kırıcı oluyorlar. Örneğin; hiç bulaşmaz, sen yapamazsın vb. cümleler kuruyorlar.

Oldukça güze bir yazı dizisi olmuş, emeğinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: art
Cevabınızdan dolayı çok teşekkür ederim @art

Dürüst olmak gerekirse soruma alacağım cevap beni az da olsa endişlendirecek sandım, çünkü bazı kişi/ler üzülerek söylüyorum ki dürüst olacağım diye çok kırıcı oluyorlar. Örneğin; hiç bulaşmaz, sen yapamazsın vb. cümleler kuruyorlar.

Oldukça güze bir yazı dizisi olmuş, emeğinize sağlık.
Hiç aldırış etmeyin. Azim, çalışma ve motivasyon bu işin en önemli kavramları. Bunları koruyun ve geliştirin. Umarım süreciniz gerçekleşir ve istediğiniz melodileri çalabilirsiniz. Başarılar :)

Bence de Piyano öğrenmek ilk etap da diğer enstrümanlara göre daha basit. O yüzden biran önce küçük bir org ya da piyano edinip başlamalısın.

Ya da bir kurs merkezine gidip orada hem Piyano çalışmış olursun hemde kurs alırsın.

@muzisyenadam, araştırdım kurs olayını fakat bana dedikleri şey; kurslar etkili değil, piyano çalmak istiyorsan birebir eğitim alman çok daha faydalı olacaktır. Oldu.

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri