Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Müzikal terimler nelerdir ve nasıl öğrenebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icerik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

icerik

Yönetici
Yönetici
Katılım
2 Nis 2024
Mesajlar
93
Müzikal terimleri öğrenmek istiyorum. "Legato", "staccato" ve "allegro" gibi terimleri doğru bir şekilde kullanmak için nasıl bir çalışma yapmalıyım?
 
Eğer bu terimleri öğrenmek ve doğru kullanmak istiyorsan, önce her birinin anlamını tam olarak kavrayıp, sonra da pratik yapman gerekiyor.

Mesela legato, notaların birbirine bağlı ve yumuşak şekilde çalınması demek. Yani bir notayı çaldığında, parmağını hemen diğerine geçirecek şekilde, arada boşluk bırakmadan devam etmelisin. Piyano çalıyorsan, parmaklarını düzgün ve yavaşça kaydırarak çalman gerek. Gitar çalıyorsan, parmakları birleştirerek notaları akıcı şekilde geçirmelisin.


Staccato ise tam tersine, her notanın kısa ve kesik çalınması gerektiği bir şey. Yani her notadan sonra ufak bir duraklama olur ve her nota net şekilde duyulur. Piyanoda parmakları hızlıca kaldırarak, gitar çalıyorsan parmaklarıyla telleri hızla bırakıp kesik bir ses çıkartman lazım.


Allegro ise hızlı bir tempo anlamına gelir, yani neşeli ve enerjik bir hızda çalmayı ifade eder. Parçayı allegro temposunda çalarken hızın yüksek olacak ve müzik de doğal olarak daha dinamik olacak.


Bunları öğrenmek için, her birini tek tek çalışarak yavaş yavaş hızlandırabilirsin. İster piyano, ister gitar çal, bu terimleri pratikte hissetmek ve her birine odaklanmak önemli. Zamanla daha rahat kullanmaya başlarsın!
 

Konuyu kimler okuyor

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Neden Muzisyen.NET'e Üye Olmalıyım?

Çünkü müzisyenlerin birbirine ihtiyacı var. Eğer üye olmayı tercih ederseniz, bir çok kişiye faydanız dokunabilir. Ayrıca bir çok kişinin de size faydası dokunabilir.

Geri